SDG's #

Eind 2016 is het idee ontstaan om een Duckrace te organiseren in de Goudse gracht. Een Duckrace is een ludieke actie die goed ingezet kan worden als fundraiser door de eendjes (loten) te verkopen en door prijzen uit te loven aan de eigenaars van de winnende eendjes. Als zodanig kan een Duckrace als vehicle dienen om deelnemers, JCI Gouda en het goede doel dichter bij elkaar te brengen en publiciteit te genereren. Daarnaast is het een leerzaam traject voor ons als kamer, zoals met alles wat we doen bij JCI.

Als goed doel is gekozen voor LINDA.foundation, die ook partner is van JCI Nederland. De Duckrace is georganiseerd door Nicole en Karin, die sinds vorig jaar lid zijn bij JCI Gouda. Na een stroeve start hielp de hele kamer bij de verkoop van de eendjes binnen ons persoonlijke netwerk, ondersteund door promotie op onze (social) media. Daarnaast zijn er veel eendjes verkocht aan het Goudse bedrijfsleven in de vorm van sponsorpakketten en aan de Goudse Horeca, waarbij teams van 10 eendjes het tegen elkaar opnamen in de Goudse “Horeca Race”. Ook zijn de meeste prijzen ter beschikking gesteld door het Goudse bedrijfsleven.

Op de dag zelf hebben we het parcours uitgezet bij restaurant de Kleischuur aan de Goudse gracht. De Kleischuur heeft hierbij goed meegedacht en meegeholpen. Dat was handig en ook voor de Kleischuur heeft dit goede publiciteit opgeleverd. Omdat die dag ook de Goudse Museumhavendagen plaatsvonden konden we relatief eenvoudig een vergunning krijgen. Een aantal ´eigenaars´  van eendjes kwam kijken hoe hun eendjes het zouden doen.

Om de eendjes voort te stuwen hadden we de vrijwillige jeugdbrandweer gevraagd met water te spuiten. De aanwezigheid van hun brandweerwagen en de opvallende verschijning van 2000 eendjes in de gracht had een grote aantrekkingskracht, waardoor veel toevallig passerende ouders met kinderen een kijkje kwamen nemen. Het evenement werd aan elkaar gepraat door Jasper Kuin, een bekende organisator van Goudse evenementen, hij heeft al onze sponsors en partners bedankt. Helena van Hes van LINDA.foundation was ook aanwezig, zij heeft verteld wat er met de opbrengst gaat gebeuren.

De Duckrace heeft JCI Gouda veel (media)aandacht opgeleverd met een artikel in het AD en een live verslag op de radio. LINDA.foundation bleek ook een goede partner, omdat zij via hun professionele (social) media ook aandacht hebben besteed aan de Duckrace. Veel Goudse bedrijven en inwoners hebben (weer) van JCI Gouda gehoord.

Het was mooi om te zien hoe het evenement is gaan leven binnen JCI Gouda en binnen het Goudse bedrijfsleven. Het enthousiasme van Nicole en Karin heeft de hele kamer gemobiliseerd en bij de verkoop van eendjes aan het Goudse bedrijfsleven is het gevoel gecreëerd dat iedereen meedeed en je dus simpelweg niet achter kon blijven.

Voor de leden van JCI Gouda was het een mooie leerervaring en voor de LINDA.foundation is 4300 euro opgehaald, waarmee 8 Goudse gezinnen geholpen kunnen worden. Voor elke 500 euro die per gezin wordt opgehaald komt uiteindelijk 600 euro bij het gezin terecht, in de vorm van kadobonnen.

Om de link met de Sustainable Development Goals te leggen: de Duckrace heeft een mooie bijdrage geleverd aan SDG #1, “end poverty in all its forms, everywhere”. Daarnaast is SDG #17 “partnerships for the goals” ook van toepassing, door de succesvolle samenwerking met meerdere partijen.

  • Werkt als kunstenaar, zelfstandig en in opdracht. Visie, verbeelding en verbinding zijn daarin haar vertrekpunten. De visie voor de Global Goals probeert ze samen met het team via dit Magazine te verbeelden en inzicht en een impuls te geven hoe we met elkaar kunnen verbinden. Zodat we met z'n allen de wereld steeds een stukje beter leren kennen en maken, lokaal, landelijk of wereldwijd. Lid bij JCI Gouda.

  • Wat anderen vinden:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *