SDG #

Wat houdt dit project eigenlijk in?

JCI de Maaskant, een kamer in de regio Uden-Veghel-Oss, is gestart met het 1000 kansen-project. Door middel van dit project worden werkzoekenden gedurende vijf avonden begeleid en getraind in het leren vinden van een baan. De doelgroep van 20 tot 35-jarigen sluit naadloos aan bij de leeftijdscategorie van de JCI-leden in de kamer. Naast het vergroten van de kans op een nieuwe baan voor de deelnemers helpt het daarnaast ook om JCI de Maaskant in de regio op de kaart te zetten en misschien zelfs wel om een nieuwe leden te mogen verwelkomen!

Met welke Global Goal heeft dit project te maken?

‘Het 1000 kansen-project sluit aan op Global Goal #8: goede banen en economische groei. Door de trainingen, het netwerk van de kamer en de persoonlijke begeleiding vanuit JCI de Maaskant worden de kansen op een nieuwe baan voor de werkzoekenden aanzienlijk vergroot’.

Hoe wordt het project ingevuld?

Het 1000 kansen-project bestaat uit een diverse bijeenkomsten, waarbij er zowel deelnemers als kamerleden aanwezig zijn. Elke deelnemer heeft een kamerlid als mentor.

Tijdens de eerste avond leert iedereen elkaar kennen door middel van het wereldhandelsspel. Deze avond is vooral laagdrempelig. Na de eerste avond leren de deelnemers zichzelf beter kennen door middel van een Insights-training. Deze training wordt gegeven door een senator van de kamer, Patrick van der Spank. ‘Als je jezelf beter kent, kun je ook je LinkedIn profiel beter opstellen’, aldus Patrick.

De derde avond staat geheel in het thema van ‘welke profielfoto kies ik, welke opleidingen zet ik wel of niet op mijn LinkedIn en hoe schrijf ik een goede samenvatting op LinkedIn’? De volgende stap gaat over solliciteren. Hoe schrijf ik een goede sollicitatiebrief? Tijdens de vierde avond worden de deelnemers hierin getraind. Een eerder geschreven sollicitatiebrief wordt als voorbeeld gebruikt. De laatste avond staat in het teken ‘dress to impress’ oftewel ´hoe kleed ik me voor een sollicitatie?´

Wat ervaren de deelnemers?

De deelnemers verwachten dat ze na deze vijf avonden sterker in hun schoenen staan bij sollicitaties, omdat ze meer inzicht hebben gekregen, meer zelfvertrouwen hebben ontwikkeld en getraind zijn in het schrijven van sollicitatiebrieven. Daarnaast beschikken ze over een LinkedIn profiel, waardoor recruiters ze kunnen vinden.

De eerste twee trainingsavonden hebben inmiddels plaatsgevonden. De deelnemers waren na de kennismakingsavond heel enthousiast over het wereldhandelsspel. De Insights-training gaf hen meer zelfinzicht. Met name het effect van ‘een paar vragen invullen’ en daaruit zoveel informatie kunnen halen, heeft een grote indruk gemaakt.

Naast de deelnemers zijn de kamerleden tot op heden zeer tevreden. De gezamenlijke ‘groepsapp’ en het mentorsysteem zorgen voor grote betrokkenheid van de kamerleden bij het project. De mogelijkheid om het eigen netwerk in te zetten maakt de kans op succes daarbij ook nog groter. Daarbij vergroot het ook de betrokkenheid van de kamerleden. Er wordt zelfs al gefluisterd over een tweede editie.

Misschien is het ontstaan van het 1000 kansen-project wel het grootste bewijs dat het werkt. Marieke, kamerlid en mede-kartrekker van het project, heeft zelf deelgenomen aan een 1000 kansen-project in Den Bosch. Vanuit dit project heeft ze een nieuwe baan gevonden en is ze lid geworden bij JCI de Maaskant. Al met al mooie ontwikkelingen op het vlak van SDG #8: goede banen en economische groei.

Wil je meer informatie over dit project? Of wil je weten hoe je een 1000 kansen-project kunt opzetten in je eigen kamer?

Klik hier voor informatie over 1000 Kansen en wat jouw kamer kan doen!

  • In het dagelijkse leven als apotheker help ik veel mensen met hun vragen en problemen. Als JCI Utrecht lid ben ik 2015 naar de JCI Global Partnership Summit bij de UN in New York geweest. Een grote wens is daarmee in vervulling gegaan. De SDG’s staan voor mij voor het creëren en behouden van een betere wereld. Samen kunnen we hiervoor zorgen.

  • Wat anderen vinden:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *