SDG's #

Na het lezen van dit fraaie magazine ben je helemaal op de hoogte van de SDG’s en waarom ze zo’n mooi raamwerk vormen voor actie. Zeventien doelen die samen een antwoord geven op de grootse problemen waar we als wereldwijde maatschappij voor staan. Als groep mensen achter JCI zijn we in staat om allerlei acties neer te zetten en doelen met elkaar (en ons netwerk) te verwezenlijken en op die manier impact te creëren!

Dat is ook precies wat we willen bewerkstelligen tijdens het wereldcongres. In het programma is er keuze uit vele activiteiten die focussen op inspiratie, bewustwording en actie! Natuurlijk kun je er ook gewoonweg plezier hebben. Als organisatie hopen we van harte dat jij deel zult nemen aan een aantal activiteiten van het We DO 2030!-programma en dat je van de gelegenheid gebruik maakt om samen met deelnemers uit meer dan 100 landen impact te maken die past bij de Sustainable Development Goals. Onder het motto ‘work hard, play hard’ geniet je ook van het ‘sodom en gomorra’ dat Amsterdam te bieden heeft! ‘s Ochtends sta je weer fris en met opgestroopte mouwen op het congres.

Van idee naar actie in een hele korte tijd, op gedegen wijze, onder grote druk.

Oftewel: een Pressure Cooker om van idee naar actie te komen op ingebrachte cases van organisaties. Dit is één van de grote activiteiten waar jij je tijd aan kunt spenderen tijdens het wereldcongres. Dit is je de kans om al je talenten gericht in te zetten en samen het verschil te maken.

Onder begeleiding van professionele pressure cooker facilitators ga je met een groep andere delegates twee dagen aan de slag om onderzoek te doen naar het probleem, een oplossing te formuleren en waar mogelijk deze ook in de praktijk te brengen en te presenteren aan de organisatie. Hier doorheen lopen verschillende intervisiemomenten om het groepsproces te stimuleren en de druk op de ketel te houden.

Dit belooft een ervaring te worden, waarin alle vaardigheden, die gevraagd worden in de kennismaatschappij van de  21e eeuw, op de proef worden gesteld. Denk aan samenwerken, communiceren, ICT-vaardigheden, sociale en interculturele vaardigheden, creativiteit, probleemoplossend vermogen en kritisch denken.

Laat je tijdens dit congres inspireren en uitdagen! En laten we samen een beweging creëren die nog lang na de week van 6-10 november 2017 door blijft golven. Van idee naar actie!

Bas Siers, Program Manager Social Equality for the JCI World Congress 2017
  • Susan ontdekte tijdens haar reis in Zuid-Afrika meer over de millennium doelen. Als ondernemer is ze bijna dagelijks bezig met sociale vraagstukken. Er actief mee bezig zijn binnen JCI, zowel landelijk met de Global Goal Commissie als binnen Quadrivium, is dan ook een mooie combinatie.

  • Wat anderen vinden:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *