SDG's #

JCI Utrecht bestaat dit jaar 55 jaar. In voorbereiding op dit jubileumjaar is JCI Utrecht vorig jaar gestart met het uitvoeren van 55 wensen van de lokale gemeenschap. Hierbij zijn o.a. mensen verhuisd, zijn tuinen aangelegd, sokken verzameld voor de daklozen en is er gedineerd met ouderen. Deze laatste wens is inmiddels zo populair geworden dat er een wachtlijst is van Kamerleden die mee willen dineren met ouderen. Inge van Kessel, kamerlid van JCI Utrecht, is de kartrekker van deze wens en heeft meerdere ouderen en Kamerleden al een schitterende avond bezorgd. Inge stuurt twee weken voorafgaand het diner een brief naar de ouderen om de Kamerleden, die meegaan dineren, persoonlijk voor te stellen aan de ouderen. De ouderen worden op de avond opgehaald en thuisgebracht. Het bijzondere is dat de ouderen die gaan dineren vaak eenzaam zijn. Sommige ouderen komen maar een keer per maand buiten de deur. Dit maakt het dineren met ouderen nog specialer!

Stichting Met je hart

Kwetsbare mensen verbinden. Dat is de missie van Stichting met je hart. Met heel hun hart slaan ze een brug tussen vergeten worden en aandacht krijgen. Zij zorgen ervoor dat mensen er voor elkaar zijn en dat ze elkaar ontmoeten. Want zij geloven dat samen zijn en samen ondernemen het leven fijner én rijker maakt. De Stichting organiseert verschillende activiteiten waaronder de campagne “Eet met je hart”. Hierbij gaan vrijwilligers met ouderen uit eten in een restaurant. De kosten voor dit diner worden bekostigd door donaties van gasten in restaurants en door sponsoring van de deelnemende restaurants.

Impact

Na een aantal diners zijn de Kamerleden heel enthousiast over de ouderen. Dat de meeste ouderen nog maar weinig ‘buiten komen’ maakt veel indruk. Ook de hoge leeftijd (90 en 94 jarigen) en het op hoge leeftijd nog zelfstandig wonen maakt indruk op de Kamerleden.

Vincent van Lamoen, een van de Kamerleden, is afgelopen keer mee geweest. Vincent vindt het verrassend de goede gesprekken die hij heeft met de ouderen. De ouderen nemen geen blad voor hun mond en zijn heel nuchter in hun kijk op de wereld. Een van de ouderen vroeg Vincent ‘wat is netwerken?’ naar aanleiding van de persoonlijke brief die ze had ontvangen. De conclusie van Vincent: “Een avond van je tijd is wat het kost om ouderen een wereldse avond te geven”.

Na een aantal keer dineren is het succes zo groot dat er een wachtlijst van Kamerleden is ontstaan die willen dineren met ouderen. Kortom: JCI Utrecht gaat door met de diners! En het mooie is: ook in andere steden is Stichting met je hart actief en kun je dineren met ouderen.

  • In het dagelijkse leven als apotheker help ik veel mensen met hun vragen en problemen. Als JCI Utrecht lid ben ik 2015 naar de JCI Global Partnership Summit bij de UN in New York geweest. Een grote wens is daarmee in vervulling gegaan. De SDG’s staan voor mij voor het creëren en behouden van een betere wereld. Samen kunnen we hiervoor zorgen.

  • Wat anderen vinden:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *