SDG #

Judith Nieuwpoort (38 jaar, lid van JCI Delflanden) is een aantal jaar geleden haar bedrijf gestart vanuit haar grote passie: een nieuw geluid laten horen binnen de jeugdzorg en kinderen met ADHD of autisme professioneel begeleiden en ondersteunen door middel van logeer- en ambulante begeleiding. Dat ging niet zonder slag of stoot. Toen ze begon met haar bedrijf, ontbrak het haar aan kennis om een bedrijf te kunnen runnen. Toen het bedrijf hard groeide, was het lastig om het onder controle te houden. De Dutch Academy kwam op dat moment als een zeer welkome verrassing. Het bood haar zelfvertrouwen en ze kreeg hulp van mede JCI-leden. Samen met een jurist, notaris en een directeur van een uitzendbureau werd er een doorstart gerealiseerd. Door deze samenwerking kon ze zich weer op haar passie focussen!
Judith’s passie sluit naadloos aan bij Global Goal #3 ‘goede gezondheid’: zorgen voor een gezond leven en het bevorderen van het welzijn van mensen.

Logeren op een vakantiepark

Happy KidsCare is een organisatie die kinderen met ADHD of autisme professioneel begeleidt en ondersteunt door middel van logeer- en ambulante begeleiding. De positief gerichte begeleiding wordt aangeboden in de vorm van individuele begeleiding voor enkele uren per week, groepsbegeleiding in Delft voor een of meerdere dagdelen per week en maandelijkse logeerbegeleiding op verschillende vakantieparken in Zuid-Holland. Tijdens het eerste jaar logeert het kind één keer per maand op het vakantiepark. In het tweede jaar worden de ouders actief betrokken bij de begeleiding door middel van coaching en trainingen. In het laatste jaar wordt het gezin door Happy KidsCare op afstand gemonitord.

Judith is samen met haar compagnon Happy KidsCare gestart vanuit haar passie om binnen de jeugdzorg een ander geluid te laten horen. Ze geeft hier invulling aan door de begeleiding vanuit de klant te starten en door veel te luisteren naar degene waar het omgaat. Dit is ook één van de redenen waarom de kinderen op logeerweekend gaan. Gedurende die weekenden zijn de kinderen weg van de dagelijkse gang van zaken en zijn er minder spanningen. Naast de kinderen ziet Judith dat de ouder/ouders vaak overbelast zijn en behoefte hebben aan erkenning van hun situatie.

Welterusten

De afgelopen jaren heeft Judith vele kinderen en ouders kunnen helpen. De ouders waarderen de erkenning, het luisteren en de geboden oplossingen. Zij zijn ontzettend blij dat zij hun kind vooruit zien gaan.

Naast de ouders is Judith één kind in het bijzonder bijgebleven. De inmiddels 13-jarige puber kwam als 6-jarig jongetje binnen bij Happy KidsCare. Tijdens het eerste kennismakingsgesprek liep hij direct weg, zonder een hand te geven. Judith rende achter hem aan en verzekerde hem dat er niets moest en dat ze alleen een gesprek zouden voeren. Na enige aarzeling besloot hij toch mee te doen. Diezelfde avond kwam hij welterusten zeggen. Tijdens de vele weekenden en sessies bleek hij zeer agressief gedrag te vertonen en sterke woede-uitbarstingen te hebben. Judith vertelt dat zij meerdere keren het begeleidingsprogramma voor hem heeft aangepast, vanwege zijn gedrag. Nu gaat het heel goed met hem. Hij studeert aan het gymnasium, heeft zijn woede-uitbarstingen onder controle en hij kan zijn agressie beheersen. Judith vertelt dat ze ontzettend trots is dat ze heeft volgehouden en dat hij zich zo heeft ontwikkeld.

Dit is een concreet voorbeeld hoe er gewerkt wordt aan #3 ‘goede gezondheid.’

Hoe doe jij dat in het dagelijks leven?

Judith Nieuwpoort
  • In het dagelijkse leven als apotheker help ik veel mensen met hun vragen en problemen. Als JCI Utrecht lid ben ik 2015 naar de JCI Global Partnership Summit bij de UN in New York geweest. Een grote wens is daarmee in vervulling gegaan. De SDG’s staan voor mij voor het creëren en behouden van een betere wereld. Samen kunnen we hiervoor zorgen.

  • Wat anderen vinden:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *