SDG's #

Interbeek Support begeleidt en traint kwetsbare doelgroepen naar meer zelfredzaamheid en persoonlijk resultaat. Wij trainen en begeleiden hen vanuit ons hart.

Van alle global goals liggen goal # 4 (kwaliteit van onderwijs), goal # 8 (fatsoenlijk werk en economische groei) en goal # 10 (gelijkheid en gelijke kansen) ons het meest na aan het hart. Zij vormen niet alleen de kern van onze coaching programma’s, wij laten dit ook graag in onze bedrijfsvoering terugkomen!

Zo bieden wij leerwerkplekken aan in onze organisatie voor mensen die er op papier nog niet (helemaal) zijn, maar qua mindset en motivatie een kans verdienen. Momenteel is daar bijvoorbeeld Shwikar: een pittige tante uit Soedan die bij ons in een leerwerkplek zichzelf steeds onmisbaarder maakt. Als één van de deelnemers uit onze ‘Coach jezelf naar Werk’-groepen speelde zij zichzelf in de kijker, en nu is zij hard op weg om een betaalde baan in onze inburgeringstak te verkrijgen.

Een ander voorbeeld waar wij trots op zijn, is hoe wij in onze inburgerprogramma’s, via het netwerk van JCI, de buitenwereld binnen brengen en onze deelnemers naar buiten.

Taalstages gezocht

Interbeek is op zoek naar organisaties, waar deelnemers in de praktijk hun taalvaardigheid kunnen verbeteren. Zodat goals 4, 8 en 10 ook voor deze mensen werkelijkheid kunnen worden! Heb je suggesties? Neem contact op met Interbeek.

Via het JCI-netwerk zijn we op bezoek geweest bij Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg en zo kreeg het begrip ‘democratie’ een veel diepere betekenis voor onze deelnemers.

Via het JCI-netwerk worden er diverse taalstages voor onze deelnemers geregeld, waardoor hun kansen groeien op de arbeidsmarkt. Shwikar uit Soedan is bijvoorbeeld hard op weg om een betaalde baan in onze inburgeringstak te verkrijgen.

  • Werkt als vrijwilliger voor VSO en is geïnspireerd door de Global Goals van de Verenigde Naties. Is tijdens het BidBad 2016 door Susan Wanders in aanraking gekomen met de SDG's. Is geïnteresseerd in sociaal ondernemerschap, microfinanciering en ontwikkelingssamenwerking. Hoopt ooit in Kenia te wonen en daar aan projecten te werken.

  • Wat anderen vinden:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *