Wij maken het Global Goals Magazine

Interviewen, uitpluizen, schrijven, schrappen en weer schrijven. En al doende behoorlijk wat te weten komen over de Sustainable Development Goals en wat er binnen JCI allemaal leeft op dit gebied. De afgelopen tijd hebben wij met heel veel plezier aan het Global Goals Magazine gewerkt. Learning by doing ten top!

Susan Wanders

Susan ontdekte tijdens haar reis in Zuid-Afrika meer over de millennium doelen. Als ondernemer is ze bijna dagelijks bezig met sociale vraagstukken. Er actief mee bezig zijn binnen JCI, zowel landelijk met de Global Goal Commissie als binnen Quadrivium, is dan ook een mooie combinatie.

Rimke Nolten

Werkt als kunstenaar, zelfstandig en in opdracht. Visie, verbeelding en verbinding zijn daarin haar vertrekpunten. De visie voor de Global Goals probeert ze samen met het team via dit Magazine te verbeelden en inzicht en een impuls te geven hoe we met elkaar kunnen verbinden. Zodat we met z’n allen de wereld steeds een stukje beter leren kennen en maken, lokaal, landelijk of wereldwijd.

Lid bij JCI Gouda.

Hanneke Kardol

Werkt als vrijwilliger voor VSO en is geïnspireerd door de Global Goals. Is tijdens het BidBad 2016 door Susan (Wanders) besmet met het SDG-virus. Zeer geïnteresseerd in social entrepreneurship, microfinanciering en ontwikkelingssamenwerking. Hoopt ooit in Kenia te wonen en te werken en daar haar memoires te schrijven.

Lid bij JCI ’t Sticht.

Wendy Heitkamp

Werkt als business controller voor Zorg van de Zaak, een organisatie die gelooft dat mensen gelukkig zijn als ze kunnen deelnemen in werk en maatschappij (SDG #8). Met dat gedachtegoed streeft deze werkgever ernaar mensen gezond en inzetbaar te houden en mensen zo optimaal te laten functioneren. Geïnspireerd door de Global Goals door JCI Kamers en ook andere initiatiefnemers die hiermee bezig zijn om een bijdrage proberen proberen te leveren aan één of meer van de 17 SDG’s om de wereld weer een stukje beter te kunnen maken. Jaarlijks vrijwilliger bij een vierdaags fietsevenement voor mensen met een visuele beperking omdat je je gelukkig mag prijzen dat je gezond bent en tevens hiermee hulp kan bieden aan de mensen in de maatschappij die dit geluk wat minder hebben.

Lid bij JCI Eemland.

George Gijsen

In het dagelijkse leven als apotheker help ik veel mensen met hun vragen en problemen. Als JCI Utrecht lid ben ik 2015 naar de JCI Global Partnership Summit bij de UN in New York geweest. Een grote wens is daarmee in vervulling gegaan. De SDG’s staan voor mij voor het creëren en behouden van een betere wereld. Samen kunnen we hiervoor zorgen.

Bart Keultjes

Mijn naam is Bart Keultjes, lid van JCI Bollenstreek. In het dagelijks leven ben ik ICT ondernemer. JCI en de Global Goals inspireren mij om aan mijn omgeving bij te dragen en op lokaal niveau impact te creëren.

Laura Teunissen

Hi! Ik ben Laura en lid van JCI Haaglanden. In het dagelijks leven werk ik als bruggenbouwer en verbinder, waarbij ik duurzame oplossingen bied op het raakvlak van techniek en management. De SDG’s zijn voor mij belangrijk, omdat deze doelen bijdragen om de balans tussen people, planet en prosperity te herstellen.

Mirjam van den Berg

Denkt kritisch mee met creatieve ondernemers over hun stukje van het internet. Ontwerpt websites en online strategieën en helpt mensen hun verhaal zo goed mogelijk te vertellen in woord, beeld en techniek. Wisselt het werken achter het scherm af met werken achter de lens als documentair fotograaf.

In een vorig leven reisde ze voor Oxfam Novib, Artsen zonder Grenzen en de Wereldomroep buiten de gebaande paden. Een flink aantal van de Global Goals kreeg op die manier een menselijk gezicht.

Lid van JCI Gouda.

Met dank aan Cantrijn is het Global Goal Magazine verspreid. Cantrijn is een professional voor samenwerking en vereniging. “Vermenigvuldigen begint met delen” – aldus Edward van der Meijden. Aarzel niet om dit magazine te delen of bij anderen onder de aandacht te brengen.