SDG#

“Hoe zijn jullie bezig met de SDG’s in je land en op welke manier?” Kali Taylor, projectmedewerker bij het internationale instituut voor duurzame ontwikkeling (UN SDG Lab), nodigt ons uit om met elkaar in gesprek te gaan. Ons, dat zijn JCI-leden vanuit diverse Europese landen, symbolisch verdeeld over diverse tafels in de zaal tijdens de Europese Conferentie in Basel. Voordat het tijd is voor thematische tafelgesprekken, vertelt ze uitgebreid over de 17 duurzame ontwikkelingsdoelen van de Verenigde Naties. Al snel wordt duidelijk dat duurzame ontwikkeling veel meer inhoudt dan slechts een theoretisch concept om te werken aan een betere samenleving.

Na de inspirerende start door Kali starten we het interactieve gedeelte.
Verschillende landen mogen ‘pitchen’ hoe ze bezig zijn met de Sustainable Development Goals. Een mooi moment natuurlijk om als Nederland het wereldcongres te benoemen, het Global Goal-magazine en uiteraard de ontwikkeling van een zogeheten Global Goal spel.

Tijdens zeven thema-tafels gaan we vervolgens, aan de hand van de verschillende landenpresentaties, met elkaar verder in gesprek. We delen ideeën en schrijven een flipover vol met opties om de SDG’s onder de aandacht te brengen. Variërend van Tinder for Volunteers en een wereldwijde databank met projecten tot een kaartspel voor kinderen met projectvoorbeelden. Kortom, ideeën te over (lees: we komen tijd te kort). Ook leggen de oprichters van het Youth Solutions Report, SDSN Youth, uit hoe jongeren van de wereld bijdragen aan duurzame ontwikkeling. Al met al een leerzame middag die smaakt naar meer.

Group table discussion during the SDG Lab.
Project possibilities on paper.
Presentation.
  • Werkt als vrijwilliger voor VSO en is geïnspireerd door de Global Goals van de Verenigde Naties. Is tijdens het BidBad 2016 door Susan Wanders in aanraking gekomen met de SDG's. Is geïnteresseerd in sociaal ondernemerschap, microfinanciering en ontwikkelingssamenwerking. Hoopt ooit in Kenia te wonen en daar aan projecten te werken.

  • Wat anderen vinden:

Your email address will not be published. Required fields are marked *

comment *

  • name *

  • email *

  • website *